Университетите във Великобритания предпочитани от българските младежи

  • от Валерия Пенева
  • преди 7 години
  • 0

Университетите във Великобритания предпочитани от българските младежи

За тази учебна година в университети във Великобритания са приети за обучение повече от 550 българи, които се очаква да започнат учебни занятия в периода 15 септември – 7 октомври. Независимо, че Великобритания ще напусне Европейският съюз, много млади българи продължават да кандидатстват във висши учебни заведения на острова.

Повече от 550 български младежи, от приетите за обучение на Острова, участваха в проведеното днес изложение, на което получиха указания и трябваше да попълнят пакет от документи във връзка с регистрацията си, настаняването и кредитирането на образованието си във Великобритания. Данните бяха изнесени от представители на международния проект „Световно образование”, което се използва от българските студенти за пътуване до Англия.

Тази учебна година български студенти ще се обучават в повече от 100 британски университета, като най-голям брой студенти заминават за Ковънтри – над 80 български младежи, следван от Гринуич – 31, а в Абърдийн, Ланкъстър, Устминстър и Портмусмут  –  над 20.

Най-предпочитаните специалности са „Изкуства и дизайн” – над 100 българи, а в специалността „Международен бизнес менижмънд” ще се обучават повече от 90 студента, което е три пъти повече в сравнение с преходни години. Други специалности, които са желани също са „Психология”, „ Архитектура”, „Медии и комуникации”, „Компютърни науки”, „Правни науки”.

Условията по приемането в тези университети остават непроменени дори и за следващата учебна година, въпреки напускането на ЕС от Великобритания. Така че през следващата година може да се очаква голям бум на кандидат-студенти, тъй като финансирането на обучението е напълно гарантирано за целия период на обучението.

България е в „Топ 10” по брой на студенти, които се обучават във Великобритания и се нарежда със страни като Германия, Италия и Испания.

Снимка: Дебати

Коментари

коментара

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *