Как да завладееш пазара в Манхатън с български бактерии

  • от Валерия Пенева
  • преди 7 години
  • 0

Кирил Петков е предприемач, който след като завършва Харвърд се завръща в България и открива нови възможности за бизнес, използвайки българската бактерия Булгарикус.

Кирил Петков започва своя бизнес по чиста случайност. Негов приятел от Харвар му се обажда и го моли да направи научно проучване за продукт или добавка, която може да се добавя в натурални сокове, за да ги запази от различни патогенни бактерии. Този продукт трябвало да е напълно натурален и да няма животински произход, защото щял да се консумира от вегани. Основният проблем била бактерията Ешерихия коли, която в продукти без консерванти, може да доведе до сериозни проблеми със здравето, а и смъртността при заразените с нея е 2%.

Константин Петков се свързва с българска компания „Genesis”, която произвежда български закваски, на базата на българската бактерия Булгарикус. Те произвеждат повече от 300 щама от тази бактерия и му предлагат една от тях, която има невероятната способност да се справя с бактерия, предизвикваща язва на стомаха. След направените изследвания на този щам и с помощта на Медицинска академия и Българска академия на науките се правят множество експерименти, които показват, че това е търсения продукт.

Произходът на този щам бактерия се извлича от българско кокиче. Следват нови изследвания в американски университет, а те откриват, че това не е просто консервант за сокове, а невероятен пробиотик, който потиска развитието на Салмонелата и Ешерихия коли, има антимикотично действие, на в същото време не влияе на растежа на „добрите” бактерии в организма. Така те откриват невероятен пробитик на растителна основа, който регистрират под името „Провиотик”.

За да завладееш обаче американския пазар и то в Ню Йорк се изисква хъс, подготовка и много добро качество на предлагания продукт, което да може да се конкурира със също толкова добри компании. Този продукт не предизвиква алергии, безопасен е за зъбите, защото не предизвиква кариес и е напълно от растителен произход.

Снимка: dariknews.bg

Коментари

коментара

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *