Кои са десетте най-изявени млади личности в България за 2017 г.

  • от Георги Трайков
  • преди 7 години
  • 0

JCI България е неправителствена организация, която награждава хора между 18г. и 40г. „The Outstanding Young Person“ е международна инициатива, която съществува още от 1936г. Джеки Чан, Елвис Пресли, Хенри Кисинджър и много други извесни личности са били награждавани от организацията. Организацията има за цел да мотивира младите хора по света. Отличените българи са десет за 2017г. и ще се състезават на глобално ниво.
Венелин Добрев спечели конкурса в категория „Бизнес, икономика и предприемачество„. Той е част от екипа на Агенция за регионално развитие Стара Загора. Венелин Добрев работи по международни проекти, които да помогнат на малките и средни предприятия с нови технологии и иновативен бизнес модел.
В категория „Политически правни и държавни въпроси“ спечели Петър Младенов.
Доцентът Александър Луканов победи в категория „Академическо лидерство или постижение„. Работата му е фокусирана върху развитието на нанотехнологиите.

Наградата за „Културно постижение“ бе спечелена от Илиян Любомиров. Неговата стихосбирка „Нощта е действие“ е най-продаваната поетична книга, която е създадена от български автор през последните 25 години.
Христо Блажев спечели наградата за „Морално лидерство или защита на околната среда„. Той е създател на блога „Книголандия“, който е посветен на книгите.
В сферата на „Принос за децата, правата на човека и световния мир“ бе отличена Валерия Иларева. Тя помага на бежанците с безплатна правна помощ от близо 10 години.
Владимир Койлазов спечели наградата в категория „Наука и технологично развитие„. Той е съосновател на софтуер за 3D визуализация.
В категория „Хуманитарно и доброволческо лидерство“ бе номиниран Павел Кунчев.
Наградата за „Личностно развитие“ спечели музиканта Теодор Цачев.
Наградата в категория „Иновация в медицината“ спечели доц. Йорданка Глухчева. Заедно с колектива си разработват in vivo третиране.

 

Снимка: capital.bg

Коментари

коментара

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

Завърших МГ "Академик Кирил Попов" гр. Пловдив. Интересувам се от програмиране, технологии и интернет. В момента се занимавам с копирайтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *