Даяна – седем дни, които разтърсиха света

  • от Валерия Пенева
  • преди 7 години
  • 0

Документалният филм на БиБиСи за седемте дни след трагичната кончина на Даяна, до невижданото по мащаби погребение.

На следващия ден, тленните останки на Даяна пристигат в Лондон и са положени в двореца Кенсингтън за поклонение. Хиляди опечалени се редят на опашка, за да влязат и се поклонят и да и отдадат последна почит. Пред двореца има над 15 метра цветя.

Мъката на народа е толкова голяма, че хората очакват кралското семейство да реагира, но уви такава реакция няма. Националното знаме е свалено на половина на всички държавни институции, но над Бъкингамският дворец, по традиция се издига само кралският щандарт, когато кралицата е там. А тя остава в Шотландия.

В редакцията на вестник Сън си получават повече от 42 000 обаждания, да поискат да бъде издигнато наполовина националното знаме. От кралското семейство отказват да нарушат традициите и мъката на народа се превръща в гняв, насочен към кралското семейство.

Тони Блеър усеща настроенията на народа и призовава кралицата да се върне в Лондон, а кралското семейство се опитва да предпази принц Уилям и принц Хари. Но уви хората са ядосани на принц Чарлз и на кралското семейство и ги обвиняват за смъртта на принцесата.

Кралицата за първи път прави отстъпки и решава да се завърне в Лондон и да говори на живо пред медиите, нещо което не е правено от 50 години. За първи път под натиска на общественото мнение и медиите прави отстъпки. Тя излиза пред хората и показва своята скръб. А принц Чарлз и синовете и се връщат и посещават замъка Кенсингтън, за да видят цветята и сувенирите, които са оставили скърбящите хора. Младите момчета се държат много достойно, въпреки сполетялото ги нещастие.

На следващият ден е погребението на Даяна, принцесата на народа.

Снимка: frognews

Коментари

коментара

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *