Фотоизложба с кауза

  • от Mladi.bg
  • преди 7 години
  • 0

Когато има желание, човек може да използва свободното си време, за да върши добрини

Хобито е начин да запълним приятно свободното си време, но ако се посветим и на кауза, удоволствието става пълноценно. Със своите 25 фотографии, обединени в изложба, авторът Веселин Янчев прави именно това. Той работи в системата на МВР, но използва апарата от малък. Сега е провокиран от семействата с репродуктивни проблеми, както и от децата, които нямат родители и растат в домове. На тях е посветил първата си фотографска експозиция с благотворителна цел.

Фотографът Веселин Янчев

Хваща фотоапарата на около 10-годишна възраст. От тогава насам изкуството не само го вълнува и привлича, то се е превърнало в негова страст. Заснемането е стихия, която не може да те остави безучастен, в която си потопен емоционално от цялата си душа, споделя авторът. Веселин Янчев публикува редовно своите снимки във Фейсбук страницата си, както и в профила си. Участвал е в различни фото конкурси, включително и на National Geographic, където е отличаван на призови места. Дълго време неговите приятели са го питали защо не организира изложба, за да популяризира още повече уменията си. Моментът е настъпил, а Веселин решава да го съчетае с кауза.

Пейзажите на Веселин са подбрани според личния му усет – само моменти, които рядко се повтарят отново в природата. Обича да снима и деца, въпреки че осъзнава какво предизвикателство е, защото държи на непринудените пози. Веселин гледа като на деца и на самите си творби, които изключително трудно е отсял за изложбата и признава, че не може да каже кои обича повече, защото всяка една от тях е уникална и е вложил сърцето си в нея.

Посланието на фотографа е „Заедно да сътворим Добро!“. На него откликнаха доста от посетителите в Бизнес център Blue Palace. Веселин Янчев успя да продаде половината от своите фотографии, които бяха представени с високо качество във формат А3. Всяка една от творбите ще създаде неповторима атмосфера у дома или в офиса на своите нови притежатели.

Останалите снимки ще бъдат публикувани на страницата Shiro Dojo Ronin 11, където всеки желаещ може да ги закупи, ако не е успял да присъства на събитието. Дали за себе си или да поднесе красив подарък, изборът определено си заслужава, а и ще подкрепи каузата.

В кутията за дарения са събрани 260 лева, а от продажбите – 1100 лева, които Веселин ще дари на фондация „Дечица“. Организацията се състои от млади хора и работи с деца, лишени от семействата си.

Коментари

коментара

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *