​Песен за Бербатов на благотворителния мач на 14 юни

  • от Mladi.bg
  • преди 7 години
  • 0

11 деца написаха химн за Димитър Бербатов
Песента за Димитър Бербатов ще прозвучи за първи път на Благотворителния мач на 14 юни на стадион „Васил Левски“. Малките таланти са част от фондацията на футболиста и посветиха химна на своя идол, с който му изпращат послание, че той е вдъхновение и надежда за младите хора. Автор на текста е Йоана Мирчева, която е изключително развълнувана, че 40 хиляди души ще тръпнат в очакване на творбата й. 

Композитор е Петър Алексиев. За него да създаде подобно произведение е било мечта, която днес е превърната в реалност. Петър се възхищава на Димитър Бербатов, а за да гледа мачовете му, винаги е съобразявал графика си и не е пропускал никое важно събитие, свързано с него. 

Децата ще излязат на терена на Мача на годината с екипите от 1-ви до 11-ти номер. 
Билети за All Stars 2017 между звездните отбори на Бербатов и Луиш Фиго още се продават на касите на стадиона. В деня на самия двубой, те ще работят до края на първото полувреме, съобщават организаторите. Ще се продават и лимитирани бройки на официалната фланелка на Димитър Бербатов. 
Нападателят призова всеки, който има възможност, да присъства на мача, защото той се прави именно заради децата, а общественият пример е изключително важен. На 14 юни у нас ще пристигнат Пол Скоулс, Патрис Евра, Роберто Карлош, Роби Кийн, Неманя Видич и други световни имена, които ще вземат участие в благотворителния мач. От наша страна са поканени да играят Стилиян Петров, Христо Стоичков, Красимир Балъков, Мартин Петров. 
Луиш Фиго и Димитър Бербатов поемат ангажимента много лично и сериозно, тъй като е част от работата им с техните фондации, вярвайки, че създават едно по-добро бъдеще за децата. Фондацията на Луиш Фиго отбеляза наскоро празника на детето, събирайки над 200 деца в неравностойно положение в увеселителен парк в Лисабон. Целта е била да се акцентира върху потребността от приобщаване на по-бедните деца в проблемни райони. 
Събраните средства от мача на 14 юни на националния стадион „Васил Левски“ ще постъпят за дарения към фондациите на двамата играчи. 
Орлин Павлов, Стефан Щерев са сред родните звезди, които подкрепят каузите на Бербатов и Фиго, а и няма да пропуснат големия мач на годината. Той обещава да бъде едно великолепно и неповторимо шоу, но по-същественото за всички е, че средствата от проявата ще се насочат чрез стипендии към млади таланти, които желаят да се развиват в спорта. 

Коментари

коментара

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *