Най-богатият българин е 29-годишен математик

  • от Mladi.bg
  • преди 7 години
  • 0

Българинът Владимир Тенев забогатява, благодарение на собствените си способности, а не с нечестни методи

Едва ли някой подозира, че 29-годишният Владимир Тенев е най-богатият българин! 
Ако днес се проведе анкета, резултатите може и да се окажат изненадващи, но подобен отговор въобще няма да присъства в нея. Повечето от сънародниците ни сигурно не са ичували за Владимир. Математикът е собственик на компанията „Робинхуд“, която се оценява на над 1.3 милиарда долара. Прогнозите гласят, че в близките години, тя не само ще удвои, но и ще утрои своята стойност. 
Кариерата си на предприемач Тенев започва след завършването на университета „Станфорд“ в САЩ през 2013 г. На практика той успява да постигне така наречената американска мечта, още преди да стане на 30. „Робинхуд“ създава едноименно приложение за смартфон, с помощта на което се търгуват акции безплатно на фондовите борси. Изобретението е достъпно от всеки телефон, което бележи огромна промяна в сферата на финансовите пазари в Америка. Революционният подход не се нрави особено на брокерите, които прибират солидни хонорари за фондовата търговия. 
Над 3 милиона души са се възползвали вече от услугите на фирмата на българина отвъд океана, а Владимир Тенев планира да превземе скоро и Европа.
Разработката на мобилното приложение е осъществена съвместно със състудента на Тенев – Байджу Бат. За да продължат да се развиват обаче ще са им нужни допълнителни инвестиции, ето защо си търсят нови съдружници. 
Нашенецът може да се похвали с различни престижни партньорства, като например с „Гугъл“, Аштън Кътчър и Джаред Лето, Снууп Дог, руския милиардер Юрий Милнер. 
Владимир Тенев е известен на своите близки и приятели с прилежността и усилията си в университета, невероятната си находчивост и късмета си да случи на подходяща бизнес среда. За радост неговите умения и талантът му са оценени подобаващо в САЩ. 

Новината за милиардите на Тенев се разпространи скоростно в мрежата и вече събира реакции от родните потребители. 
На местно ниво кратка класация с най-богатите българи изглежда така: 

1. Васил Божков 

2. Христо Ковачки

3. Митко Събев

4. Весела Кюлева

5. Цветан Василев

6. Гриша Ганчев 

Коментари

коментара

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *