​5 вечни филма, които могат да ви вдъхновят

  • от Mladi.bg
  • преди 7 години
  • 0

Има филмови истории и герои, които не бива да пропускате
Днес киното предлага зрелищни сцени, визуални ефекти и разтърсващи битки, но все по-рядко ни създава поводи за вдъхновение. Ако сте забравили какво е онова изживяване, в което само една реплика или история могат да Ви разтърсят в дълбочина, ако търсите внезапен порив за промяна или преследване на дадена цел, не бива да пропускате тези 5 филмови заглавия.
Красив ум
Икономистът Джон Наш има забележителна биография, а съдбата му предизвиква вълна от емоции сред зрителите. Ръсел Кроу брилянтно се превъплъщава в уникалния персонаж и успява напълно реалистично да пресъздаде портрета му. Драмата доби още по-широка популярност след смъртта на гениалния математик Джон Форбс Наш, който загина преди две години при катастрофа с такси.
Добрият Уил Хънтинг
Уил Хънтинг е математик с отлични заложби, но също така и с проблемно поведение, който е принуден да работи като чистач. Житейският му път е труден и трагичен, неизбежно докосва сърцето на всички, които седнат пред екрана. Режисьор на сагата е Гас Ван Сант, а в продукцията участват актьори като Бен Афлек, Робин Уилямс, Мат Деймън.

Смело сърце
Великият Мел Гибсън ще Ви въвлече в историческия екшън, който ще попиете на един дъх, въпреки че е с продължителност от 3 часа. Епичните героични битки са заснети в Ирландия и Шотландия. Много от репликите във филма са се превърнали в емблематични послания: „Всеки човек умира, но не всеки живее истински“. Да се разказват откъси от „Смело сърце“ е абсолютно излишно, той просто трябва да се гледа.
Зеленият път
Главната роля е на надзирател в затвора (Том Ханкс), а филмът е създаден на основата на романа на Стивън Кинг, който носи същото име. Сюжетът се развива покрай неговатаработа, както и тази на колегите му и хората зад решетките. Зад заглавието „Зеленият път“ се крие символиката на смъртта – последния път. 
Списъкът на Шиндлер

Кино шедьовърът е режисиран от Стивън Спилбърг. Първоначално той отказва да поеме ангажимента, защото не се чувства достатъчно зрял, а и не иска да приеме заплащане, считайки хонорара си за „кървави пари“. Той преживява много лично драматичните събития, които ни правят свидетели на живота на хиляди потърпевши евреи по време на Втората световна война. На моменти самият Спилбърг признава, че е плакал като дете, докато успее да завърши филма. Дори се е налагало да се обажда по телефона на комедийния актьор Робин Уилямс, за да го разсейва и да намери сили да продължи с осъществяването на проекта. 

Коментари

коментара

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *